Η Google είναι γνωστό ότι συλλέγει πολλά από τα δεδομένα μας, τα οποία στη συνέχεια αξιοποιεί είτε για να μας κάνει προτάσεις σε υπηρεσίες, όπως το Google Play και το Youtube, είτε για να μας προωθήσει τις κατάλληλες διαφημίσεις, με βάση πάντοτε τις ενέργειές μας online.
Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, παρά τις απόψεις που ακούμε ότι η Google έχει τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων μας, χρειάζεται επίσης να λάβουμε υπ’όψιν ότι η εταιρία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να διαγράφουν αυτόματα και σε τακτά χρονικά διαστήματα τα δεδομένα τους.
Ο τρόπος, λοιπόν, για την αυτόματη διαγραφή των δεδομένων μας έχει ως εξής: αρχικά, πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στη Google και να μεταβείτε στο πεδίο «Η δραστηριότητά μου Google». Στη συνέχεια, επιλέγετε τα «Στοιχεία ελέγχου δραστηριότητας» και έπειτα «Διαχείριση Δραστηριότητας». Στη νέα σελίδα που θα εμφανιστεί, κάνετε κλικ, μέσα από το ημερολόγιο που υπάρχει, στο χρονικό διάστημα για το οποίο επιθυμείτε να διαγραφούν τα δεδομένα σας και τέλος «εφαρμογή» για την επιβεβαίωση της διαγραφής.
Στην κατηγορία των δεδομένων που διαγράφονται αυτόματα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το ιστορικό αναζήτησης, ηχητικά δεδομένα μέσω Google Assistant, το ιστορικό του Youtube και των Google Maps, αλλά και γενικότερα δεδομένα μέσω GPS.
Ασφαλώς, ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους χρειάζεται να διαγράφουμε τακτικά το ιστορικό αναζήτησής μας είναι επειδή κατ’αυτόν τον τρόπο σεβόμαστε το δικαίωμα της ιδιωτικότητας και της προσωπικής διαχείρισης των δεδομένων μας online. Παράλληλα, μέσα από αυτήν την τακτική διαγραφή φροντίζουμε, έτσι ώστε το περιεχόμενο που μας προτείνει η Google να ανανεώνεται τακτικά, πράγμα εξαιρετικά σημαντικό, καθώς έτσι συμβαδίζουν οι «συστάσεις» της Google με τα ενδιαφέροντά μας, τα οποία, όπως είναι αναμενόμενο, μεταβάλλονται με το πέρας των χρόνων.
Με πληροφορίες από το Life hacker
Discover more from World Reader's Digest
Subscribe to get the latest posts sent to your email.