Φορτίζει με τον ήλιο και μπορεί να διανύσει σε συνεχή χρήση χωρίς φόρτιση έως και 30 χιλιόμετρα. Πρόκειται για ένα μέσο μοναδικής οικολογικής μετακίνησης με ελάχιστο κόστος, και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για την ουσιαστική και αποτελεσματική δουλειά που γίνεται στις Πανεπιστημιακές Σχολές του Αγρινίου, χωρίς πολλές φορές την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποστήριξη, αφού όλο το εγχείρημα βασίστηκε σε εθελοντική, ομαδική δουλειά με περιορισμένους πόρους χωρίς να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου για ερευνητικές δαπάνες.
Κεντρική ιδέα των ερευνητικών δράσεων του Πανεπιστημίου είναι η ενίσχυση της ζήτησης για νέες τεχνολογικές γνώσεις αλλά και η προώθηση της καινοτομίας προϊόντων και υπηρεσιών που αφορούν την ανάπτυξη της οικονομίας αλλά και την βελτίωση της ποιότητας ζωής.
Το ηλιακό τρίκυκλο κατασκευάστηκε στο Αγρίνιο από φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, με την καθοδήγηση του αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Φραγκίσκο Κουτελιέρη.
Η πρώτη ιδέα ξεκίνησε να υλοποιείται το 2011 και η πρώτη έκδοση του τρίκυκλου κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2012,ενώ η δεύτερη βελτιωμένη έκδοση κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης του Αγρινίου σήμερα και έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι 30 χλμ. Η εμβέλεια του είναι 32 χλμ εντός πόλεως και 40 χλμ σε αυτοκινητόδρομο.
Πρωτοβουλίες όπως αυτή αξίζουν στήριξης όταν μάλιστα μιλάμε για την Ελλάδα της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας.
Discover more from World Reader's Digest
Subscribe to get the latest posts sent to your email.