Ιάσιμος σε ποσοστό 98% είναι ο καρκίνος του προστάτη εφόσον διαγνωστεί έγκαιρα. Οι επιλογές που υπάρχουν για κάποιον που έχει προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη είναι η ορμονοθεραπεία, η θεραπεία με ακτινοβολία και η ριζική προστατεκτομή.
Όποια, όμως, κι αν είναι η θεραπευτική επιλογή, ο ασθενής θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στη σεξουαλική λειτουργία.
Επίσης, ύστερα από ριζική προστατεκτομή, το 15% των ασθενών θα παρουσιάσει επιπλοκές, όπως η δυσουρία και η ακράτεια. Σε περίπτωση που ο καρκίνος του προστάτη έχει κάνει μεταστάσεις στα οστά, υπάρχει η δυνατότητα, πριν ο ασθενής υποβληθεί σε χημειοθεραπεία, να αντιμετωπιστεί με χορήγηση αμπιρατερόνης ώστε να «παγώσει» η εξέλιξη των μεταστάσεων.
Τα παραπάνω ανέφερε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της Ουρολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας, Χάρης Αηδονόπουλος, με αφορμή συνέδριο, με θέμα «Νεότερες εξελίξεις στις παθήσεις του ουροποιητικού», που θα πραγματοποιηθεί 21-22 Φεβρουαρίου, στη Φλώρινα.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, έξυπνες συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ, σε συνδυασμό με την τεχνολογία της πληροφορικής δίνουν τη δυνατότητα σε γιατρούς που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές να ενημερώνονται για τις εξελίξεις στην ιατρική ειδικότητά τους χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν.
«Τέτοιες εφαρμογές υπάρχουν τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα. Δεν μιλάμε για τηλεϊατρική, ούτε για τηλεδιάγνωση, αλλά για ενημέρωση, η οποία είναι αναγκαία για τον γιατρό. Είμαστε κατά της τηλεδιάγνωσης, γιατί διάγνωση δεν μπορεί να γίνει χωρίς κλινική εξέταση. Τηλεδιάγνωση μπορεί να γίνει μόνο σε ορισμένες ειδικότητες, όπως π.χ. η ακτινολογία» επισήμανε ο κ. Αηδονόπουλος.
Οι τεχνολογίες πληροφορικής και οι έξυπνες κινητές συσκευές στις απομακρυσμένες περιοχές θα αποτελέσουν το αντικείμενο της εναρκτήριας συνεδρίας.
http://medicalnews.gr
Discover more from World Reader's Digest
Subscribe to get the latest posts sent to your email.