Στον μαγευτικό κόσμο του διαστήματος. Το εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο καταγράφηκε από τον διαστημικό οργανισμό Transity Exoplanet Survey Satellite (TESS)
Την καταστροφή ενός άστρου στο μέγεθος του Ήλιου από μία τεράστια μαύρη τρύπα – 375 εκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη – κατέγραψε η NASA.
It turns out, staring at the same patch of space for weeks at a time is a great way to catch a black hole devouring a star. 🌀👀
NASA’s planet-hunter @NASA_TESS found its first such event this year. ⚫ 🌞 🎇 https://t.co/FjI8kNqpVa pic.twitter.com/aobw7v79y3
— NASA Goddard (@NASAGoddard) September 26, 2019
Το εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, γνωστό ως «παλλιροϊκή παραμόρφωση», καταγράφηκε από τον διαστημικό οργανισμό Transity Exoplanet Survey Satellite (TESS).
Στο βίντεο καταγράφεται το άστρο να έλκεται από την βαρύτητα της μαύρης τρύπας, η οποία έχει περίπου έξι εκατομμύρια φορές το μέγεθός του, να περιστρέφεται γύρω της και τελικά να πέφτει μέσα, αφήνοντας πίσω του μία λαμπερή «ουρά».
Η έκρηξη, την οποία οι αστρονόμοι ήταν σε θέση να παρατηρήσουν από την αρχή μέχρι το τέλος, συμβαίνει μόνο μεταξύ 10.000 και 100.000 ετών σε έναν γαλαξία στο μέγεθος του Milky Way.
Discover more from World Reader's Digest
Subscribe to get the latest posts sent to your email.