Τι Πιστεύουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά;

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά πιστεύουν ότι «όλη η Γραφή είναι θεόπνευστη και ωφέλιμη». (2 Τιμόθεο 3:16) Χρησιμοποιούμε την Αγία Γραφή ως πρακτικό οδηγό για να μαθαίνουμε σχετικά με τον Δημιουργό και να ζούμε μια ζωή γεμάτη νόημα.

imagesΗ Γραφή λέει: «Για να γνωρίσουν οι άνθρωποι ότι εσύ, του οποίου το όνομα είναι Ιεχωβά, είσαι ο μόνος Ύψιστος όλης της γης». (Ψαλμός 83:18) Συνεπώς, λατρεύουμε μόνο τον Ιεχωβά Θεό και ως Μάρτυρές του προσπαθούμε να γνωστοποιούμε το προσωπικό του όνομα.—Ησαΐας 43:10-12.

Ως Χριστιανοί, πιστεύουμε ότι ο Ιησούς, «ο Γιος του Θεού», * ήρθε στη γη και έγινε ο Μεσσίας. (Ιωάννης 1:34, 41· 4:25, 26) Μετά τον θάνατό του, ο Ιησούς ανέβηκε στον ουρανό. (1 Κορινθίους 15:3, 4) Αργότερα έγινε Βασιλιάς της Βασιλείας του Θεού. (Αποκάλυψη 11:15) Αυτή η Βασιλεία είναι μια πραγματική κυβέρνηση που θα αποκαταστήσει τον Παράδεισο στη γη. (Δανιήλ 2:44) «Οι πράοι . . . θα γίνουν κάτοχοι της γης και θα βρίσκουν εξαιρετική ευχαρίστηση στην αφθονία της ειρήνης», λέει η Γραφή.—Ψαλμός 37:11, 29.

«Όταν διαβάζουν τη Γραφή, πιστεύουν ότι τους μιλάει ο Θεός. Όποτε ανακύπτουν προβλήματα στη ζωή τους, αναζητούν τη λύση στον Λόγο του Θεού. . . . Για αυτούς, ο Λόγος του Θεού είναι ακόμα ζωντανός».—Καθολικός κληρικός Μπέντζαμιν Τσεραγιάθ, εφημερίδαMünsterländische Volkszeitung, Γερμανία

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά πιστεύουν ότι οι Γραφικές αρχές μπορούν να ωφελήσουν τους ανθρώπους ακόμα και σήμερα. (Ησαΐας 48:17, 18) Κατά συνέπεια, προσκολλούμαστε πιστά σε αυτές τις αρχές. Για παράδειγμα, δεν καπνίζουμε και δεν κάνουμε χρήση ναρκωτικών επειδή η Γραφή μάς προειδοποιεί να αποφεύγουμε συνήθειες που μολύνουν τη διάνοια και το σώμα μας. (2 Κορινθίους 7:1) Αποφεύγουμε επίσης συνήθειες που καταδικάζονται ρητά στη Γραφή, όπως η μέθη, η σεξουαλική ανηθικότητα και η κλοπή.—1 Κορινθίους 6:9-11.

πηγή

Recommended For You