Όσο λιγότερα τόσο καλύτερα. Εάν είσαι από τους τύπους που συλλέγουν τα πάντα και έχουν 125 βότσαλα από μέρη που δεν θυμούνται καν τότε ίσως να είναι ώρα να το φιλοσοφήσεις τι θα κάνεις με αυτή τη κατάσταση.
Παρακάτω θα βρεις μερικούς τρόπους για να γίνεις ένας άξιος minimalist τύπος που μπορεί να ζήσει με όσα χρειάζεται συν όσα αγαπάει.
1.Φτιάξε μια λίστα με πράγματα που δεν χρειάζεσαι
Εαν δεν έχεις χρησιμοποιήσει ένα αντικείμενο εδώ και καιρό, είναι πιθανό πως δε το χρειάζεσαι. Σου πιάνει χώρο και μάλλον θα πρέπει να το αποχωριστείς. Φτιάξε αυτή τη λίστα και εαν κάτι από αυτά χρησιμοποιήσεις σβήστο. Όσα δεν έχεις χρησιμοποιήσει και για έναν μήνα ακόμα τότε χάρισε το.
2. Ξεκαθάρισε όσα έχεις ”διπλά”
Δεκατέσσερα λευκά μπλουζάκια δεν ακριβώς ότι εννοώ ”διπλά”. Μεταποίησε τα, άλλαξε τα, κάνε ανταλλαγές. Μη μαζεύεις τέσσερα ίδια jeans, χάρισε το βιβλίο που είχες και σου δώρισαν. Ξεκαθάρισε.
3. Βάλε στοπ στα αμέτρητα χαρτιά
Αφενός για οικολογικούς λόγους αφετέρου για το σημερινό μας σκοπό. Οι περισσότερες εταιρείες που εκδίδουν λογαριασμούς πλέον λειτουργούν με αποστολή μέσω email. Μείνε με τις εκτυπωμένες φωτογραφίες, το διαβατήριο σου και μερικά ακόμη σημαντικά έγγραφα. Τα υπόλοιπα πια είναι ηλεκτρονικά.
4. Απλοποίησε τα ψώνια στο σουπερ μάρκετ
Εδώ οι λόγοι είναι και οικονομικοί. Μη παίρνεις περιττά πράγματα που αλλοιώνονται μέσα σε μερικές μέρες. Μη παίρνεις παραπάνω υλικά εφόσον στο σπίτι είσαι ένας άνθρωπος, το πολύ δύο. Φτιάξε πιο μικρά γεύματα και μάθε συνταγές για να μετατρέπεις τη τροφή που έμεινε σε πιτσες, σαντουιτς, τάρτες.
5. Πακέταρε ανάλαφρα
Την ίδια φιλοσοφία δε θα την αφήσεις έξω από τα ταξίδια σου. Πάρε τα απαραίτητα και άσε χώρο για όσα αγοράσεις στο ταξίδι σου. Εξάλλου πότε φόρεσες όλα όσα πήρες μαζί;
6. Απλοποίησε τη γκαρνταρόμπα σου
Λευκά και γενικά μονόχρωμα θα σε βοηθήσουν στους συνδυασμούς. Ριγέ και απλές γραμμές, φόρμες και patterns. Δε θα μπορείς να ακολουθήσεις όλες τις τάσεις της μόδας αλλά μάλλον δε σε πολυνοιάζει αφού είσαι minimalist. Θα είσαι classic τύπος. Αποθήκευσε όσα σου αρέσουν πολύ αλλά δεν φοράς πια για την περίπτωση που αλλάξεις και γίνεις plurarist.
7. Τήρησε τον κανόνα ”ένα μέσα-ένα έξω”
Για κάθε φορά που θα αγοράσεις νέο σερβίτσιο, συγνώμη αλλά θα πρέπει να πετάξεις τα δύο πιατάκια γλυκού και τα τρία πιατάκια σαλάτας του παλιού σερβίτσιου. ‘Η κάνε τα πιατάκια για τις γλάστρες σου. Ή δώσε τα στον ξάδερφό σου που πέρασε στα Χανιά και δεν θέλει να πάρει δωδεκάδα πιάτα.
Μάθε τι σου χρειάζεται, αναγνώριζε τι είναι περιττό και εκπαίδευσε τον εαυτό σου να μη δένεται συναισθηματικά με πράγματα που σε δύο τρία χρόνια το πολύ θα πετάξει.
Πηγή: savoirville.gr